Tegelfabrikant Mosa wint duurzaamheidsprijs

Tegelfabrikant Mosa wint duurzaamheidsprijs

17-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse Mosa heeft de Cradle to Cradle Innovation Award voor 2014 ontvangen. Mosa is hiermee uitgeroepen tot Innovator of the Year.

De prijs wordt ieder jaar in de Verenigde Staten uitgereikt aan een onderneming of persoon die zich onderscheidt met innovatieve, milieuvriendelijke producten. Arthur Thomaes, CEO van Mosa, nam de prijs in ontvangst. "Dit is een mooie kroon op ons werk in de Verenigde Staten, het land waarin we dit jaar de omzet met ruim 30 procent hebben zien stijgen", zegt hij.

De tegelfabrikant werkt met een duurzaam ontwerp- en productieproces. Hierbij zijn vijf aspecten belangrijk; grondstoffengebruik, recyclingmogelijkheden, energieconsumptie, waterbeheer en arbeidsomstandigheden. De hele tegelcollectie heeft een Cradle to Cradle Silver certificering. Mosa is het enige keramische-tegelbedrijf dat dit certificaat heeft.

Behalve Mosa hebben ook Ecover, Trigema en I:CO een award ontvangen. Het Belgische Ecover produceert ecologische schoonmaakproducten. De Duitse bedrijven Trigema en I:CO (I:Collect) richten zich op hergebruik van kledingmaterialen.

Bron: WijNederland, environmentalleader.com | Foto: Steve Snodgrass, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie