DSM opent nieuw centrum voor materialen

DSM opent nieuw centrum voor materialen

18-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DSM heeft een nieuw onderzoekscentrum geopend in Geleen. Vierhonderd onderzoekers gaan aan de slag met de ontwikkeling van innovatieve en duurzame materialen.

Het onderzoekscentrum staat op de Chemelot Campus. De nieuwe locatie vormt een belangrijke basis voor de wereldwijde onderzoeks- en marketingactiviteiten van het concern. Vanuit Geleen werkt DSM aan de verbetering van verpakkingen en coatings. Het bedrijf  levert bijvoorbeeld een ademend plastic waarin groenten langer houdbaar blijven. Ook is er een speciale coating die de energieopbrengst van zonnepanelen vergroot.

Verder werkt DSM Engineering Plastics onder meer aan vernieuwende toepassingen van de sterke Dyneema vezel en andere slijtvaste en hittebestendige materialen. Op de Chemelot Campus zijn al veel andere innovatieve bedrijven uit de chemiesector gehuisvest.

Bron: DSM | Foto: Scott Veg, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie