Meer invloed voor MVO-manager

Meer invloed voor MVO-manager

18-11-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzaamheidsmanagers worden steeds belangrijker binnen bedrijven. Dit uit zich in de toenemende invloed die zij hebben op de bedrijfsvoering.

Dat stelt onderzoeksbureau Verdantix. Aan het onderzoek deden 260 bedrijven uit dertien landen mee. Het gaat om grote concerns uit 21 sectoren, met een omzet van $ 250 mln tot $ 20 mrd. Verder blijkt dat 92 procent van de mvo-managers rechtstreeks rapporteert op directieniveau. Een goede MVO-strategie is essentieel voor goede financiële prestaties van een bedrijf, vindt 28 procent van de CEO’s. In 2012 was dit nog 21 procent.

Ook komt er meer budget beschikbaar voor duurzaamheidsplannen. Zo heeft 65 procent van de bedrijven een duurzaamheidsbudget tussen $ 1 mln en $ 2,5 mln, en een kwart van de bedrijven beschikt over een budget tot $ 15 mln. 5 procent beschikt over een budget van meer dan $ 15 mln. Daarnaast verwacht 60 procent van de CEO’s dat de investeringen in duurzaamheid komende tijd blijven toenemen.

In de duurzaamheidsstrategieën hebben gezondheid en veiligheid de prioriteit. Energie- en milieumanagement volgen daarna.

Bron: edie.net, businessgreen | Foto: abbyladybug, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie