Textielverf van amandelschillen

Textielverf van amandelschillen

18-11-2014 15:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kleur- en chemiebedrijf Archroma komt met textielverf die gemaakt is van landbouwafval.

Dat meldt Recycling Magazin. De verven zijn gemaakt van landbouwafval zoals amandelschillen en restromen uit de teelt van rozemarijn en palmachtige planten. De nieuwe verflijn bevat rode, bruine en groene kleuren die volgens Archroma vooral geschikt zijn voor vrijetijdskleding. De fabrikant claimt dat de verven dezelfde eigenschappen hebben als traditionele textielverf. Het bedrijf is vier jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe producten.

Archroma is een wereldwijde onderneming op het gebied van kleurproducten en specialistische chemie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Zwitserland. Archroma heeft ongeveer 3000 medewerkers in dienst verdeeld over 35 landen.

Bron: Recycling Magazin | foto: Amos Bühler, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie