Printbaar LED-licht op alle oppervlakken

Printbaar LED-licht op alle oppervlakken

02-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse start-up Rohinni presenteert een printproces voor LED-licht. Lightpaper voegt vormvrije verlichting toe aan oppervlakken.

Rohinni verwerkt heel kleine LED’s in een printerinkt. De inkt zelf is elektrisch geleidend. Wanneer er stroom door het geprinte oppervlak loopt, lichten de LED'jes op. Dit resulteert volgens het bedrijf in de dunste lichttechnologie op de markt.

 

Lampenkap

 

De start-up heeft uiteenlopende toepassingen in gedachten. Van verlichte logo’s op gadgets, snowboards en auto’s tot lampenkappen die, zonder lamp of peertje, zelf licht geven. Oplichtende wand- en plafondelementen en displays voor smartwatches behoren ook tot de mogelijkheden.

De start-up werkt nu aan een tweede versie van Lightpaper. Hierin worden de LED'jes regelmatiger over de printerinkt verdeeld. Rohinni zegt dat de eerste toepassingen vermoedelijk halverwege 2015 op de markt komen. Het bedrijf wil de technologie uiteindelijk geschikt maken voor consumenten. Deze kunnen dan zelf met de inkt aan de slag.

Bron: Phys.org | Foto: John Davey, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie