Tetra Pak deelt kennis met klanten

Tetra Pak deelt kennis met klanten

16-12-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tetra Pak lanceert een Environmental Benchmarking Service. De service helpt bedrijven in de voeding- en drankindustrie hun milieu-impact te verminderen.

De service is bedoeld voor klanten van Tetra Pak, de grootste producent van verpakkingsmaterialen ter wereld. Een service team evalueert de gehele fabriek en beoordeelt onder andere het verwerkings- en verpakkingsproces. Hierbij kijkt het team naar efficiënt gebruik van water, energieverbruik, afvalwaterverwerking, productopbrengst en –afval, en de CO2-voetafdruk.

Tetrapack geeft specifieke aanbevelingen die niet alleen moeten helpen de milieu impact te verkleinen, maar ook kosten besparen. Een testproject bij Pacific Foods bracht de mogelijkheid aan het licht om de CO2-voetafdruk met 3500 ton te verkleinen. Ook kon de producent van biologische voeding en dranken het jaarlijkse waterverbruik met 31 mln liter verminderen. Andere testprojecten resulteerden in een gemiddelde kostenbesparing van 20 procent.

Duurzame bedrijfsvoering

Met de Benchmarking Service zet de verpakkingsproducent een stap richting het verduurzamen van de productieketen. Naast het ontwikkelen en produceren van zo duurzaam mogelijke verpakkingsmaterialen, wil het bedrijf nu ook kennis op het gebied van duurzame bedrijfsvoering delen. Volgens directeur Johan Nilsson van Tetra Pak Technical Service, speelt dit in op de behoefte van de klanten van het bedrijf.  Zij zijn steeds meer op zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van hun bedrijf te verkleinen.

Bron: Tetra Pak | Foto: Tetra Pak

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie