Duurzame standaard aluminiumindustrie

Duurzame standaard aluminiumindustrie

18-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BMW, Nestlé Nespresso en 26 andere bedrijven hebben een nieuwe standaard opgesteld voor duurzaamheid in de aluminiumindustrie.

Het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) moet begin 2015 verschijnen. De standaard gebruikt specifieke criteria om duurzaamheid in de hele aluminiumketen te bevorderen. Zo stelt het ASI eisen aan grondstofgebruik, CO2-emmissies, afvalstromen, waterverbruik en een aantal meer sociale aspecten.

Partijen uit de aluminiumindustrie kunnen met de leidraad in de hand hun transparantie op een geloofwaardige manier vergroten. Een aantal grootverbruikers van aluminium hebben al toegezegd met de ASI te gaan werken. Audi, BMW en Jaguar Land Rover kopen gecertificeerd aluminium in zodra dat op de markt komt.

Bron: Edie | foto: Bill Abbott, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie