Britse industrie maakt piekcentrales overbodig

Britse industrie maakt piekcentrales overbodig

18-12-2014 15:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Flexibiliteit in het energieverbruik van industriële grootverbruikers helpt het Britse elektriciteitsnet stabiel te houden. Inefficiënte piekelektriciteitscentrales worden zo overbodig.

Een grote staalfabrikant, de bank Barclays, een biobrandstofproducent en nog 47 uiteenlopende Britse bedrijven bieden hun flexibiliteit collectief aan aan de netbeheerder.

Wanneer de vraag naar elektriciteit onverwacht stijgt, zet de netbeheerder snel reagerende fossielgestookte generatoren in. Deze zijn niet efficiënt en steeds maar een paar minuten nodig. Toch moeten ze vaak stand-by draaien om onverwachte pieken in het stroomverbruik te kunnen opvangen. Matiging van het energieverbruik, 'demand response' genoemd, door de industrie is een alternatief voor deze piekcentrales.

De 50 bedrijven die meewerken krijgen een vergoeding voor het tijdelijk afschakelen van energie-intensieve productiemachines. REstore uit België treedt op als intermediair tussen de bedrijven en de netbeheerder.

Bron: BusinessGreen | Foto: Leandro Neumann Ciuffo, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie