Miljoenen liters ethanol uit Braziliaans bio-afval

Miljoenen liters ethanol uit Braziliaans bio-afval

18-12-2014 17:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een joint venture van Shell en ethanolproducent Cosan zet afval uit de suikerrietindustrie om in 40 miljoen liter biobrandstof per jaar. 

De Braziliaanse Raizen-fabriek in Sao Paulo heeft zijn productie gestart. De fabriek heeft $ 100 mln gekost en is een samenwerking van Shell en de Braziliaanse bio-ethanolproducent Cosan. Gespecialiseerde enzymen van het Deense bedrijf Novozymes zetten het organische afval om in een bruikbare transportbrandstof.

Cellulose

Brazilië produceert veel ethanol uit mais en suikerriet. Tot nu toe gebruiken producenten daarvoor direct de suikers uit mais en riet. Deze productie concurreert met de voedingsindustrie. De nieuwe bio-ethanolfabriek verwerkt oneetbare reststromen uit de suikerindustrie, de maisteelt en ook stro.

Bron: Reuters | Foto: FRED, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie