CSR-rapportage breekt door in China

CSR-rapportage breekt door in China

29-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chinese multinationals investeren in duurzaamheid en laten die inspanningen zien in duurzaamheidsverslagen. Voor de ondernemingen is alleen filantropie niet langer voldoende.

Uit  onderzoek van het Instituut voor Industriële Economie, onderdeel van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen, blijkt dat 200 van de 500 grootste Chinese bedrijven de afgelopen vijf jaar een omslag hebben doorgemaakt. Die concerns zetten verschillende CSR-projecten op, vooral op het gebied van milieu en vervuiling, en willen betrokken zijn bij maatschappelijke ontwikkelingen. Voor die tijd bestond duurzaamheid voor de meeste ondernemingen vooral uit filantropie.

Succesvolle CSR is veel breder dan dat, zegt onderzoeksleider Xiao Hongjun in de Chinese krant The China Daily. "Hoewel duurzaam ondernemen nog relatief onbekend is in China, denk ik dat meer bedrijven weten wat er van hen wordt verwacht."

Een toenemend aantal Chinese bedrijven publiceert inmiddels een duurzaamheidsverslag. Onder hen zijn de China National Petroleum Corp en elektronicagigant Huawei. Volgens Xiao is het slechts een kwestie van tijd tot een duurzaamheidsrapportage een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering in China. Vooral vanwege de sociale veranderingen en milieumaatregelen die nodig zijn om duurzame groei te bereiken.

Bron: China Daily | Foto: llee_wu, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie