Zoute reststromen Umicore naar Prayon

Zoute reststromen Umicore naar Prayon

05-01-2015 08:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Belgische bedrijven Umicore Olen en Prayon Puurs slaan de handen ineen. Prayon gebruikt de zoute reststromen van Umicore in zijn productieproces.

De samenwerking tussen metaalreus Umicore en fosfaatproducent Prayon levert beide partijen voordeel op. Umicore vermindert de hoeveelheid zouten in zijn afvalwater. Prayon heeft er een alternatieve grondstof bij voor de productie.

Grondstoffen

Prayon maakt natriumfluosilicaat, dat onder meer wordt gebruikt om glas ondoorzichtig te maken. Hiervoor gebruikt het bedrijf zout en fluorkiezelzuur als grondstoffen.

Vanaf januari rijden elke werkdag tankwagens tussen Umicore en Prayon. De milieudruk door dit transport was onderwerp van een voorbereidende studie. De concerns hebben berekend dat de nieuwe werkwijze netto minder CO2 oplevert dan de oude situatie.

Bron: Umicore | foto: Umicore

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie