HyGear wint waterstof terug in glasproductie

HyGear wint waterstof terug in glasproductie

15-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse bedrijf HyGear ontwikkelt een recyclingsysteem voor de glasindustrie dat de operationele kosten drukt.

Het produceren van waterstof is energie intensief. Voor de glasindustrie heeft HyGear een systeem ontwikkeld dat met behulp van adsorptiematerialen en drukverschillen waterstof terugwint tijdens het productieproces. Met het recyclingsysteem blijft zoveel mogelijk van het gas bruikbaar.

Vlakglas

Glasmakers produceren het glas in een atmosfeer van stikstof en waterstof. Zo voorkomen ze dat er reacties optreden met de zuurstof in normale lucht. Het gasmengsel gaat wel verbindingen aan met het metalen bed waarop het glas wordt gevormd. In plaats van het vervuilde gas te laten vervliegen, werkt het systeem van HyGear het op tot een vers mengsel van waterstof en stikstof.

Het in Arnhem gevestigde bedrijf Hygear levert systemen voor de productie en het terugwinnen van waterstof. Industriële partijen verbruiken waterstof bijvoorbeeld in de bereiding van voedingsmiddelen en chemicaliën. Ook in de productie van glas en in de verwerking van metaal passen bedrijven waterstof toe.

Bron: GlassonWeb | Foto: HyGear

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie