Win 100.000 dollar met innovaties uit de natuur

Win 100.000 dollar met innovaties uit de natuur

23-01-2015 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Slimme en duurzame processen vinden veelal hun oorsprong in de natuur. De Biomimicry Global Design Challenge staat open voor innovatieve ontwerpers.

De ontwerpwedstrijd is een initiatief van het Biomimicry Institute en de Ray C. Anderson Foundation. De Biomimicry Global Design Challenge heeft twee categorieën: een voor professionals en een voor studenten.

Het doel van de wedstrijd is schaalbare oplossingen te vinden voor duurzaamheidsthema's aan de hand van voorbeelden uit de natuur. Iedere twee jaar kiest de organisatie een centraal thema. Voor 2015 en 2016 is het thema duurzame voedselsystemen. Daaronder valt een veelheid van toepassingen als voedselopslag, verpakkingsmaterialen en recycling van grondstoffen.

 

Prototype

 

In oktober dit jaar krijgen de finalisten met het meest veelbelovende concept $ 50.000 voor de ontwikkeling van een prototype. Het jaar daarop is de grote finale met $ 100.000 dollar voor de uiteindelijke winnaar. Het winnende ontwerp moet zo snel mogelijk op de markt verschijnen.

Biomimicry is al lang geen nichemarkt meer. Een internationaal bedrijf als Interface imiteert natuurlijke processen om energie en grondstoffen te besparen.

De inschrijving voor de Biomimicry Global Design Challenge is inmiddels geopend.

Bron: Biomimicry Global Design Challenge | Foto: Kevin Krejci, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie