Energie-intensiteit China bijna 5 procent omlaag

Energie-intensiteit China bijna 5 procent omlaag

23-01-2015 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De energie-intensiteit van de Chinese economie is over 2014 met 4,8 procent gedaald.

Daarmee heeft het land zijn doelstelling van 3,9 procent ruimschoots gehaald. De energie-intensiteit geeft de verhouding weer tussen de energieconsumptie en het bruto binnenlands product. In 2013 behaalde de Chinese industrie al een verlaging van 3,7 procent.

Het land investeert fors in energiebesparende maatregelen. Daarnaast wil de overheid minder afhankelijk zijn van de zware industrie. De energie-intensiteit van de Chinese economie moet eind dit jaar 16 procent lager liggen dan in 2010.

 

Economische groei

 

De industriële productie in China draait grotendeels op steenkool. De daaruit voortkomende luchtvervuiling leidt tot gezondheidsproblemen, vooral in de grote steden. China heeft de hoogste CO2-uitstoot ter wereld.

De daling in de energie-intensiteit valt samen met een economische groei van 7,4 procent over 2014, het laagste percentage sinds 1990. Het steenkoolverbruik daalde in de eerste elf maanden van 2014 met 2,1 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2013. Daarnaast is een groot aantal verouderde en vervuilende cement- en staalfabrieken gesloten.

Bron: Reuters, Power Magazine | Foto: Graeme Nicol, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie