$ 76 mln voor producent chemicaliën uit suikerbiet

$ 76 mln voor producent chemicaliën uit suikerbiet

26-01-2015 10:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Britse biochemiebedrijf Green Biologics trekt miljoenen aan durfkapitaal aan om een fabriek om te bouwen voor de productie van biobutanol en -aceton.

Met de investering van $ 76 mln gaat Green Biologics een bestaande fabriek ombouwen tot een productielocatie voor de butanol en aceton. Sean Sutcliffe, CEO van Green Biologics, in een interview met Bloomberg: “Met de herbestemming van de bestaande fabriek zijn we in staat kapitaalefficiënter te opereren.”

Green Biologics maakt hernieuwbare chemicaliën uit landbouwafval en suikerbiet. Aceton en Butanol zijn grondstoffen voor coatings en verven. De huidige ethanolfabriek van het bedrijf in Minnesota produceert 80 miljoen liter per jaar.

Opschalen

De vernieuwing van de fabriek volgt op een pilotinstallatie en een kleinere demofabriek in China. Het proces is nu klaar voor productie op commerciële schaal. “We krijgen goede reacties van klanten van uit de industrie”, zegt Sutcliffe. “De markt voor hernieuwbare chemicaliën is voor ons nu het belangrijkst. Voor de lange termijn kijken we naar biobrandstoffen, onder andere voor onze partner in de luchtvaart.”

Bron: Bloomberg | Foto: Andrew Hill, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie