Nutella met 100 procent duurzame palmolie

Nutella met 100 procent duurzame palmolie

08-02-2015 15:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chocoladefabrikant Ferrero gebruikt sinds 1 januari 2015 uitsluitend palmolie van traceerbare, duurzame herkomst. Dat heeft het concern bekendgemaakt.

Het Italiaanse familiebedrijf bereikt de doelstellingen voor duurzame palmolie een jaar eerder dan gepland. De palmolie heeft een van de hoogste certificeringsniveaus gekregen.

De grondstof is van gesegregeerde herkomst. Dat houdt in dat de palmolie altijd gescheiden is van de niet-duurzame stroom. Het product is traceerbaar van gecertificeerde plantage tot aan de productiefaciliteit. De assessment is uitgevoerd door de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)

 

Hoge eisen

 

Ferrero gaat in het duurzaamheidsbeleid verder dan de standaarden die de RSPO oplegt. Een certificaat van de organisatie geeft aan dat er geen bos is gekapt voor nieuwe palmolieplantages, maar geeft geen garanties voor bestaande palmoliebedrijven.

In het Palmoliehandvest uit 2013 stelt de snoepfabrikant te streven naar Zero Deforestation. Onderdeel van dit beleid is dat Ferrero ook kleine boeren in de duurzame keten wil toelaten. De gegarandeerde afname neemt hun inkomen toe en door de strenge controles laten boeren zich niet verleiden tot boskap.

Bron: Ferrero, RSPO | Foto: kazuletokyoite, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie