Umicore maakt switch naar energieopslag en katalyse

Umicore maakt switch naar energieopslag en katalyse

17-02-2015 11:00 | Door: Thijs ten Brinck

Umicore verwerkt en recyclet een groot aantal industriële grondstoffen. De Belgische multinational verlegt de focus naar batterijopslag, katalysatoren en het terugwinnen van edelmetalen.

Umicore ziet groeikansen in de markt voor elektrisch vervoer en de strengere emissie-eisen voor conventionele auto’s. Vooral de begrenzing van uitstoot voor dieselmotoren vraagt om robuuste katalysatoren.

Umicore was al een wereld speler in urban mining, het terugwinnen van (edel)metalen uit elektronica-afval. Ook die positie wil het bedrijf in de nabije toekomst verder versterken.

 

Herinvesteren

 

De hernieuwde focus maakt dat Umicore haar zinkdivisie, waar het bedrijf recent nog sterk in investeerde, in de etalage zet. Daarmee stoot Umicore zijn laatste basismetaaldivisie af. Eerder verzelfstandigde het bedrijf al zijn kopertak.

Ook de bedrijfseenheden Electro-Optic Materials en Thin Film Products worden zelfstandige ondernemingen. Zo maakt Umicore middelen vrij die het investeert in de nieuwe speerpunten van het bedrijf.

Bron: Bloomberg, Umicore | Foto: Umicore

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie