FSC keurmerk voor alle Tetrapak-productielocaties

FSC keurmerk voor alle Tetrapak-productielocaties

23-02-2015 12:05 | Door: Thijs ten Brinck

 

Verpakkingsproducent Tetrapak ontvangt voor al haar 92 productielocaties het FSC-keurmerk. Daarmee voldoet Tetrapak wereldwijd aan de eisen voor verantwoorde bosbouw.

“Als grootverbruiker van karton zien we het als onze verantwoordelijkheid al het mogelijke te doen om het duurzame beheer van bossen te verbeteren,” zegt Mario Abreu, vicepresident milieu bij Tetrapak. "Met het FSC-keurmerk laat Tetrapak zien dat het zich inzet voor duurzame bosbouw.

Het Forest Stewardship Council (FSC) zet zich wereldwijd in voor het behoudt van oerwoud en biodiversiteit. De stichting stelt spelregels op voor het beheren van productiebossen en de traceerbaarheid van houtproducten.

 

Tetrapak

 

Tetrapak was in 2007 de eerste met een drankenkarton dat het FSC-keurmerk mocht voeren. Het bedrijf heeft sindsdien al bijna 130 miljard verpakkingen met het logo verkocht. Nu mag de multinational op al zijn 92 productielocaties het FSC Chain of custody label gebruiken. Dit garandeert de herleidbaarheid van het gebruikte hout in de kartonverpakkingen.

Tetrapak zet zich ook buiten de bosbouw in voor duurzaamheid. Recent presenteerde het een volledig biobased drankenkarton. Niet alleen het pak maar ook alle coatings en de dop van deze verpakking hebben een hernieuwbare, biologische oorsprong.

Bron: Tetrapak | Foto: Tetrapak

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie