Global Bioenergies maakt isobuteen duurzaam

Graan

03-03-2015 15:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Franse bedrijf Global Bioenergies is erin geslaagd om isobuteen door te ontwikkelen tot een tweede generatie biobrandstof. De biobrandstof legt niet langer beslag op landbouwgrond.

Isobuteen kan nu worden gemaakt van oneetbare plantendelen als hout, stro en voedselafval. De grondstoffen voor de eerste generatie isobuteen waren nog mais en graan.

De doorontwikkeling van eerste generatie biobrandstoffen naar tweede generatie biobrandstoffen is belangrijk om de sector te verduurzamen. Eerste generatie biobrandstoffen concurreren met de voedselindustrie en veroorzaken ontbossing.

Isobuteen

Isobuteen is een belangrijke koolwaterstof voor de industrie. Het dient onder meer als grondstof voor brandstoffen en plastics. De productie van zuivere vloeistoffen uit biomassa is ingewikkeld. Vooral omdat de suikers veel onzuiverheden bevatten. Het Franse bedrijf omzeilde die hobbel door de biobrandstof aan te leveren als gas. Global Bioenenergies wil het gebruiken voor de productie van transportbrandstoffen.

De nieuwe methode verkeert nog in de laboratoriumfase. Het Franse bedrijf heeft hoge verwachtingen voor de opschaling van het proces naar industriële productie.

Bronnen: Reuters, Wikipedia |Foto:  Kecko via Flickr, Creatice Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie