Nederlander print olifant met aangepaste 3D-printer

Ultimaker

05-03-2015 15:01 | Door: Thijs ten Brinck

De Z-Unlimited van de Nederlandse ontwerper Joris van Tubergen, maakt een standaard 3D-printer geschikt voor grote constructies, zoals een olifant.

De Ultimaker kan normaal gesproken objecten printen van ongeveer 20 centimeter breed, lang en hoog. De betaalbare zelfbouw 3D-printer is door Joris van Tubergen omgebouwd tot een apparaat dat in de hoogte ruim 3 meter kan doorprinten.

De ontwerper, creatief directeur van FabLab Protospace in Utrecht, printte een levensgrote olifant met zijn vernieuwde machine. Nu brengt hij via Kickstarter een ombouwset op de markt waarmee een Ultimaker in 10 minuten is te transformeren tot een Z-Unlimited Ultimaker. In slechts een aantal dagen is het streefbedrag al voor meer dan twee derde binnen.

Duurzaam 3D printen

3D-printers maken het mogelijk transportkosten te reduceren en defecte apparaten te herstellen. Ook kunnen 3D-printers helpen simpele windturbines of zelfs vliegtuigmotoren te printen.

De Z-Unlimited vergroot voor een grote groep mensen de mogelijkheden verder. Voor het printen van een complete flat is echter ook dit concept niet toereikend.

Bekijk een filmpje over het printen van een levensgrote olifant.

http://youtu.be/nzwaVQaQgmI

Bron: Kickstarter | Foto: Tonnerre Lombard, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie