Agenda: Masters of Industry – De suikerbietchemie

Suikerbiet

17-03-2015 07:00 | Door: Laura Fransen

Op donderdag 2 april organiseert innovatieplatform Masters of Industry een bijeenkomst over de suikerbietchemie. Profiteren van die opkomende industrie staat op die bijeenkomst centraal.

De suikerbiet is veel in het nieuws als nieuwe grondstof voor de chemische industrie. Er worden in hoog tempo nieuwe technologieën ontwikkeld voor de hoogwaardige verwerking van de biet. Onder andere een nieuwe productiemethode van bio-ethanol is veelbelovend.

De eerste installatie die de nieuwe methode in Nederland gaat toepassen, is in aanbouw als onderdeel van het Chembeet-project. Hans van Klink, mede-initiatiefnemer van het project vertelt tijdens de bijeenkomst meer over de aanpak binnen Chembeet.

Een van de bedrijven die zich verdiept in de nieuwe mogelijkheden, is AkzoNobel. Marco Waas, directeur Onderzoek en Innovatie bij AkzoNobel Industrial Chemicals, vertelt waar hij kansen ziet.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Masters of Industry.

Wanneer: 2 april 2015

Waar: Kantoor Groningen Seaports, Delfzijl

Prijs: € 195 (Industrielinqs of iTanks-leden: € 95)

Bron: Masters of Industry | Foto: Heather, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie