PV producent Hanergy sluit voor $ 1,8 mrd aan nieuwe deals

zonnepanelen bipv

01-04-2015 16:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Chinese bedrijf Hanergy heeft twee opdrachten verworven voor de levering van machines voor zonnepanelenproductie. De opdrachten samen zijn ruim $ 1,8 mrd waard.

Hanergy maakt dunnefilm-zonnepanelen. Het Chinese bedrijf levert onder andere aan Ikea. Een dochterbedrijf van Hanergy, Fujian Apollo, is gespecialiseerd in de bouw van productiemachines voor de fabrieken van Hanergy.

Fujian Apollo heeft met twee andere partijen deals gesloten voor de levering en het onderhoud van soortgelijke machines. Beide klanten gaan BIPV-zonnecellen produceren, dunne-filmzonnepanelen die in bouwmaterialen geïntegreerd zijn of kunnen worden.

Aan de Manshi Investment Group levert het bedrijf apparatuur voor een jaarproductie van 600 megawatt aan zonnepanelen, samen met een onderhoudscontract goed voor $ 660 mln. Baota Petrochemical gaat jaarlijks 1.200 megawatt produceren en betaalt de Hanergy dochter $ 1.320 mln voor de machines en een servicecontract. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Photon, PV Tech | Foto: BlackRockSolar, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie