Goedkope 3D-printer binnen handbereik

3D-printen onderdelen

04-04-2015 09:00 | Door: Willemien Groot

Een goedkope 3D-printer ligt voor iedereen binnen handbereik. Het Canadese bedrijf Tiko3D is een Kickstarter-campagne begonnen voor een apparaat van $ 179.

Het bedrijf Tiko3D had het streefbedrag van $ 100.000 binnen een dag bij elkaar. De teller op de Kickstarter-pagina staat inmiddels op ruim $ 720.000 en de campagne duurt nog tot eind april.

Volgens Tiko is de lage prijs van de 3D-printer mogelijk door het simpele ontwerp en een efficiënt productieproces. Daardoor claimt het bedrijf toch winst te kunnen maken. Meest opvallend aan het apparaat is de body, die uit één stuk bestaat. De printer zou dezelfde goede prestaties leveren als een duurder exemplaar. 

3D-printing technieken gelden nu al als een van de belangrijkste revoluties in het ontwerp- en productieproces. De technologie is al doorgedrongen in de zorg, de biobased industrie en de energiesector. Supersnelle printers en de veel goedkopere van Tiko3D kunnen dit proces nog verder versnellen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Tiko3D, Kickstarter | Foto: John Abella, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie