Stomerij.nl over op milieuvriendelijke chemicaliën

Stomerij medewerker

08-04-2015 13:32 | Door: Jerom van Gemert

Stomerijen staan erom bekend milieubelastend te zijn. De ruim 1.500 filialen van Stomerij.nl stappen over op het milieuvriendelijkere middel Higlo.

Higlo is ontwikkeld door Christeyns – Cole & Wilson en is niet carcinogeen, mutageen of giftig. Volgens hetpersbericht is het 100 procent biologisch afbreekbaar. Stomerij.nl is één van de eerste die een milieuvriendelijker reinigingsmiddel gaat gebruiken. 

De meeste stomerijen gebruiken de chemicaliën PER of KWL voor het chemisch reinigen. Ook Stomerij.nl gebruikte voorheen KWL (vloeibare koolwaterstof) als reinigingsmiddel.

Voorzitter van Stomerij.nl Roel Stad zegt dat het nieuwe middel behalve milieuvriendelijk ook klantvriendelijk is. De geur die Higlo achterlaat is prettiger dan de geur van de meest gebruikte middelen.

PER

PER is in een aantal landen al verboden. Het is een organische chloride. Het middel brengt veel schade toe aan het milieu en is slecht voor de gezondheid. Het is kankerverwekkend en in verband gebracht met Parkinson.

Doordat PER zwaarder is dan water komt het makkelijk in het grondwater terecht via lekkages. Hierdoor is het erg moeilijk op te ruimen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bronnen: Stomerij.nl, Wikipedia, Cole & Wilson | Foto: Stomerij.nl

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie