Groene chemie met resteiwit

nederlandse koeien

08-04-2015 13:45 | Door: Thijs ten Brinck

Onderzoeksinstituut TNO en de Wageningen Universiteit lanceren een onderzoeksprogramma voor verwaarding van reststromen uit de landbouw en vleesindustrie.

Uitgangspunt in het onderzoek is een zo hoogwaardig mogelijke toepassing van de reststromen. Eiwitrijk afval kan dienen als grondstof voor voedingsmiddelen, diervoeding of technische toepassingen. In die laatste categorie zijn bijvoorbeeld lijmen, coatings of andere biochemische producten denkbaar.

De Wageningen Universiteit en TNO werken samen aan het opwaarderen van resten uit de vis- en vleesindustrie en de productie van plantaardige oliën. Ook eiwit uit het loof van landbouwgewassen komt in aanmerking.

Het tweejarige onderzoekstraject begint voor de komende zomer. Geïnteresseerde partijen uit het bedrijfsleven of de publieke sector kunnen zich tot 30 mei 2015 aanmelden voor deelname.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wageningen UR | Foto: bertknot, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie