Schoonmaaktechniek juwelier naar industriële schaal

metaal industrie

09-04-2015 15:02 | Door: Erik Verheggen

Het industriële reinigingsbedrijf Reym bespaart water met een ultrasoonreiniger die veel groter is dan gebruikelijk. Ook grote componenten kunnen nu zonder hogedrukspuiten worden gereinigd.

Juweliers en opticiens passen de ultrasone reinigingstechniek al jaren toe. Geluidsgolven in een bak met vloeistof veroorzaken vacuümbolletjes die vervolgens imploderen. Die reactie zorgt er vervolgens voor dat vervuiling los komt.

Het Nederlandse Reym heeft een ultrasoonreiniger in gebruik genomen met een bak die veel groter is. Daardoor kunnen niet alleen sieraden en brillen worden gereinigd, maar ook grote componenten als warmtewisselaars uit de industrie.

Het ultrasoon reinigen levert een schoner, gladder en blijvender resultaat op dan met hogedrukreiniging mogelijk is. De gereinigde onderdelen gaan langer mee.

Volgens Reym blijft hogedrukreiniging in veel gevallen toch noodzakelijk om bijvoorbeeld verstopte pijpen door te spoelen. Het is volgens het bedrijf juist de combinatie van beide technieken die maakt dat de reiniging in kortere tijd en met een aanzienlijk lager waterverbruik veel effectiever verloopt.

Reym is een Nederlandse industriële reiniger. Het bedrijf is onderdeel van het Britse afvalconcern Shanks Group, dat in Nederland een groot marktaandeel heeft in de verwerking van bedrijfsafval en gevaarlijk afval.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Shanks Group | foto: Steve Webster, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie