Dow Chemical zoekt $ 1 mrd duurzame besparing

Dow chemical

16-04-2015 15:57 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse chemiebedrijf Dow stelt zichzelf scherpe duurzaamheidsdoelen voor 2025. Soortgelijke doelen uit 2005 leverden het bedrijf $ 5 mrd op, na een investering van $ 1 mrd.

Onderdeel van de doelstellingen is dat de producten in Dow’s productportfolio over tien jaar gemiddeld drie keer meer CO2-uitstoot vermijden, dan bij de productie vrijkomt. Ook moeten de producten gedurende hun levensduur drie keer zoveel energie besparen als het maken en recyclen van de producten kost.

 “Onze duurzaamheidsdoelen voor 2025 definiëren de rol van ons bedrijf in relatie tot het milieu en de maatschappij”, zegt Andrew N. Liveris, CEO van Dow. “Ze zijn een gids in onze zoektocht naar oplossingen die goed zijn voor ons bedrijf én voor de wereld.”

Dow presenteert deze week voor de derde keer een serie grote duurzaamheidsdoelen. Het bedrijf begon hiermee in 1995 en behaalde via het programma al miljarden aan besparing en nieuwe inkomsten binnen.

De doelen richten zich, naast op de directe invloed van de producten, ook op de operatie, transparantie en op de samenwerking met partners. Dow wil, samen met NGO's en andere bedrijven, voor 2025 zes grote projecten starten in het kader van de circulaire economie. Verder vermindert het bedrijf de afvaldruk met 20 procent. Ook moet het waterverbruik in kwetsbare regio’s omlaag.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Dow | Foto: Roy Luck, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie