L’Oreal weet CO2-uitstoot te halveren

L'Oreal

17-04-2015 10:29 | Door: Erik Verheggen

In tien jaar tijd de helft minder CO2-uitstoot, terwijl de productie toeneemt. Cosmeticaconcern L’Oreal plukt de vruchten van zijn duurzaamheidsprogramma.

Dat meldt het Franse bedrijf in een voortgangsrapport van zijn programma ‘Sharing Beauty with All’. Binnen dit duurzaamheidsprogramma spant L’Oreal zich in om de milieudruk van zijn producten verminderen, minder CO2 uit te stoten en stakeholders meer te betrekken bij het duurzaamheidsbeleid.

Sinds 2005 heeft L’Oreal de CO2-uitstoot als gevolg van de productie en distributie terug weten te brengen van 238,6 kiloton naar 118,9 kiloton.

Energieverbruik

Het concern heeft daarvoor in de eerste plaats zijn energieverbruik omlaag gebracht. Voor nieuwe gebouwen en faciliteiten voldoet L’Oreal aan de standaarden Leed en Breeam. Maar het bedrijf heeft ook oudere locaties verduurzaamd met LED-verlichting, isolatie en slimme energievoorziening. L’Oreal heeft sinds 2005 zijn energieverbruik met 30 procent verminderd.

Daar komt bij dat de cosmeticagigant het aandeel hernieuwbare energie heeft vergroot met een aantal grote projecten. In een Belgische fabriek is een biomassacentrale met warmtekrachtkoppeling geïnstalleerd. In Duitsland en Italië zijn warmtenetten aangelegd en in China, de Verenigde Staten en Spanje is L’Oreal voor een deel overgestapt op zonnestroom. Dit soort maatregelen hebben ook het eerste CO2-neutrale distributiecentrum mogelijk gemaakt in Australië.

Slim transport

Volgende stap is verduurzaming van het transport. Tussen 2011 en 2020 wil L’Oreal de CO2-uitstoot per kilometer met 20 procent omlaag brengen. Het bedrijf wedt daarvoor op twee paarden. Behalve voertuigen met een lage emissie, werkt L’Oreal ook aan slimme transportplanning.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: L'Oreal | foto: Josué Goge, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie