LG bekroond voor recyclebare televisies

LG Recycling Award ISRI

18-04-2015 09:07 | Door: Willemien Groot

Elektronicafabrikant LG heeft de 2015 Design For Recycling Award gekregen voor zijn nieuwe televisies. De toestellen zijn vrijwel volledig recyclebaar.

De prijs is toegekend door het Institute of Scrap Recycling Industries (ISRI). De DFR Award is de hoogste beloning voor producten die zijn ontworpen met recycling als uitgangspunt. 

Het Zuid-Koreaanse LG kreeg de prijs voor de 4K Ultra HD OLED en LED-televisies uit het assortiment. De toestellen zijn gemaakt van gerecyclede of recyclebare plastics en de beeldschermen bevatten geen kwik. De elektronica bevat geen pvc of broomhoudende vlamvertragers. De gebruikte materialen en componenten zijn waar mogelijk gestandaardiseerd, wat hergebruik vereenvoudigd. De televisies zijn gemakkelijk uit elkaar te halen. De verpakkingen zijn kleiner en lichter dan die van de concurrentie.

Volgens het concern is de prijs een beloning voor het Innovation for a Better Life-programma. Het duurzaamheidsprogramma van LG gaat uit van kwalitatief hoge producten met een lage ecologische voetafdruk.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ISRI | Foto: LG

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie