Corbion ziet afzetmogelijkheden bioplastic uit melkzuur

Theezakjes van PLA

11-05-2015 19:47 | Door: Erik Verheggen

Voedingsconcern Corbion ziet genoeg vraag uit de markt om een eigen fabriek voor bioplastic uit melkzuur te bouwen.

Het bedrijf meldt dat het in de nog te bouwen fabriek jaarlijks 75.000 ton bioplastic op basis van melkzuur (PLA) gaat produceren. Launching customers nemen een derde af van de productiecapaciteit van de geplande fabriek. 

Corbion heeft daarvoor voldoende intentieverklaringen getekend. CEO Tjerk de Ruiter van Corbion: “Deze toezeggingen zijn verkregen van diverse PLA-klanten, die – verspreid over verschillende geografische regio’s – actief zijn in verscheidene markten, waaronder voeding, verpakking en fibers.”

Verschillende media melden dat er met de fabriek een investering gemoeid is van € 60 mln. Het is niet duidelijk waar het beursgenoteerde Corbion zijn fabriek neer wil zetten. Voorde hand ligt dat het concern kiest voor Thailand, omdat het daar al een grote productielocatie van het concern staat.

Om de marktacceptatie van PLA verder te versnellen, is Corbion al begonnen met het testen, valideren en verkopen van pre-marketing PLA-volumes. De Ruiter: “Het beschikbaar stellen van deze pre-marketing granulaten zal de acceptatie van PLA door de markt versnellen en Corbion meer inzicht verschaffen in de verschillende product/marktcombinaties. Het pre-engineeringproces is in volle gang en zal naar verwachting tot einde jaar lopen.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Corbion, RTL Nieuws | foto: Elke Wetzig, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie