Nederlands bedrijf crowdfundt voor draagbare 3D-printer

3D By Flow Printer Focus

21-05-2015 12:38 | Door: Willemien Groot

De Nederlandse start-up 3D By Flow is een Kickstarter-campagne begonnen voor de introductie van een draagbare 3D-printer. Het apparaat kan behalve standaardfilament ook zacht materiaal printen, zoals chocola.

Het bedrijf uit Maastricht wil via crowdfunding € 50.000 ophalen om de Focus in productie te nemen. Volgens 3D By Flow is de lichtgewicht printer de eerste die verschillende materialen kan printen en die bovendien draagbaar is. Het complete apparaat weegt ongeveer zeven kilo.

De printer heeft de beschikking over twee verschillende printermonden, een voor standaard plasticfilament en een voor zachtere materalen, zoals keramiek of chocola. De printermonden klikken zich vast met een sterke magneet, waardoor de vervanging veel minder tijd kost. De software herkent automatisch welke printermond is aangesloten. De printer is volgens 3D By Flow ook geschikt voor printtechnieken onder hoge temperaturen, zoals met nylon en metalen.

Opvouwbaar

Bestaande printers die verschillende materialen kunnen verwerken, zijn volgens de start-up lastig te bedienen en veel te groot. De printer van 3D By Flow valt op door het compacte ontwerp. Het apparaat is opvouwbaar en past in een koffertje.

Met de Kickstarter-campagne wil het bedrijf voldoende geld ophalen voor de bouw van de printer. Een deel van het opgehaalde bedrag is bedoeld voor verder onderzoek naar nieuwe technieken en materialen. Later dit jaar introduceert 3D By Flow een tweede type dat onder meer in de zorg kan worden gebruikt voor het printen van proteses.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 3D By Flow, Kickstarter | Foto's: 3D By Flow

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie