Nederlands Tempress krijgt order van 800 megawatt uit China

zonnecel

21-05-2015 12:42 | Door: Erik Verheggen

Fabrikant van zonnecelmachines Tempress Systems heeft een order in de wacht gesleept voor 800 megawatt. De grote bestelling komt van een Chinees bedrijf.

Dat heeft het Amerikaanse moederbedrijf van Tempress, Amtech Systems, bekend gemaakt. Tempress uit Vaassen kreeg eerder al een order van 400 megawatt van een Taiwanese partij. De orderportefeuille voor de diffusiesystemen van Tempress is daarmee gevuld met 1,2 gigawatt.

Tempress heeft niet bekend gemaakt welke Chinese fabrikant de order heeft geplaatst. “De bestelling komt van een producent van een van de meest geavanceerde zonnecellen in China”, zegt CEO Fokko Pentinga van Amtech. Zijn bedrijf zal de bestelling in drie tot negen maanden leveren.

Tempress maakt machines voor de productie van efficiënte siliciumzonnecellen. Het bedrijf heeft vooral Aziatische klanten en is verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet van het Amerikaanse moederbedrijf.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Amtech, Solar Magazine | foto: Scott Robinson, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie