Japanse scheepsbouwer produceert efficiënter met drones

scheepswerf

05-06-2015 10:28 | Door: Erik Verheggen

Scheepsfabrikant Tsuneishi zet drones in tijdens het productieproces. Door de visuele inspectie over te laten aan de vliegende drones, kan het bedrijf efficiënter bouwen.

De drones vliegen rond en versturen continu informatie en beelden naar een centrale. Het bedrijf heeft daardoor beter zicht op het productieproces. Ook kunnen de drones kranen en daken inspecteren en informatie verzamelen bij incidenten. Tsuneishi kan die informatie gebruiken om het onderhoud en het projectmanagement efficiënter in te richten.

Tsuneishi heeft in mei meegedaan aan een proef van dronefabrikant V-cube. In vier dagen maakten de drones veertig vluchten. De scheepsbouwer gaat de drones nu permanent in dienst nemen.

Het Japanse concern is niet de eerste industriële partij die drones inzet. De Universiteit Twente en de TU Delft werken samen aan de ontwikkeling van drones die vergelijkbare taken uitvoeren in de bouw, bij zonnepaneleninstallaties en de aanleg van wegen. Ook in de landbouw worden drones al toegepast.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tsuneishi, IHS Maritime

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie