Nederlandse wateropslagsystemen krijgen Indiase zonnepanelen

india water

08-06-2015 12:13 | Door: Erik Verheggen

India verbetert zijn watervoorziening en zet duurzame wateropslagsystemen in. De Nederlandse waterinnovator Water Systems Manufacturer werkt daarvoor samen met het Indiase Topsun.

Water is nog niet overal op elk moment beschikbaar in India. Het land wil daar verandering in brengen om verdere groei van de Indiase economie mogelijk te maken.

De Nederlandse waterinnovator Water Systems Manufacturer (WSM) heeft wateropslagstanks ontwikkeld die binnen een week operationeel kunnen zijn en goedkoper zijn dan andere bestaande oplossingen. 

Om het product beter aan te laten sluiten bij de Indiase markt, is WSM nu een samenwerking gestart met het Indiase Topsun Energy. De wateropslagsystemen van WSM zijn vanaf nu uit te breiden met zonnepanelen van Topsun. Dat biedt voordelen wanneer er geen netstroom of aggregaten beschikbaar zijn. 

Landbouw en noodhulp

De wateropslagssytemen hebben een capaciteit van 50.000 tot 750.000 liter en zijn eenvoudig te transporteren, op te bouwen, te installeren en te verplaatsen. Er wordt gewerkt met Indiaas staal van Tata Steel. De opslag van WSM wordt toegepast in de agrarische sector, de industrie, de landbouw en voor noodhulp.

Op 6 juni 2015 ondertekenen beide partijen een memorandom of understanding in Mumbai, in aanwezigheid van de Nederlandse minister-president Mark Rutte, Minister Lilianne Ploumen van Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Sharon Dijksma, Staatssecretaris van Economische Zaken. De samenwerking tussen WSM en Topsun Energy is mede tot stand gekomen door interventie van de Netherlands India Chamber of Commerce and Trade. 

Bekijk een filmpje over de systemen van WSM.

WSM_1280x720_zwartebalken.mp4 from Fred on Vimeo.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Water Systems Manufacturer | Foto: Dimitry B., Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie