Hoe paddenstoelen en hennep tot nieuwe ideeën leiden

Ecovative Design verpakking van paddenstoelen

09-06-2015 10:11 | Door: Willemien Groot

Ecovative Design zoekt samenwerking met henneptelers voor de productie van de verpakkingen van paddenstoelenmateriaal.

In de Amerikaanse staat New York begint volgend jaar een proef bij enkele universiteiten voor de teelt van industriële hennep. Ecovative Design wil zich bij het onderzoek aansluiten om de toepassingen hennep voor de eigen productie te kunnen testen.

Hennep is volgens het bedrijf zo veelzijdig dat het een waardevolle aanvulling kan zijn op maïs-afval. Het bedrijf gebruikt de reststromen uit mais in combinatie met mycelium, het wortelstelsel van paddenstoelen, voor de productie van biobased verpakkingsmaterialen. Tot de klanten behoren onder meer computerfabrikant Dell. Het bedrijf was ook betrokken bij de bouw van de eerste afbreekbare drone.

Onder meer de Cornell University en SUNY Environmentals Science and Forestry krijgen vermoedelijk een vergunning voor de teelt. 

Ecovative Design verhuisde de productie faciliteit begin dit jaar van Iowa naar New York. Het bedrijf bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van het bio-verpakkingsmateriaal. Daarmee is een investering van $ 500.000 gemoeid.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Albany Business Review, Albany Times Union | Foto: Ecovative Design

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie