13.000 zonnepanelen op dak ThyssenKrupp Materials

ThyssenKrupp Materials Nederland

10-06-2015 09:00 | Door: Erik Verheggen

Op het dak van Thyssen Krupp Materials Nederland worden ruim 13.000 panelen gelegd. Met 2,3 megawatt is dit een van de grootste zakelijke zonnestroomprojecten in ons land.

Het bedrijf meldt dat het 10.000 panelen plaatst op zijn vestiging in Veghel en 3.200 in Zwijndrecht. KiesZon doet de investering en exploiteert de panelen de komende tien jaar in operational lease. Thyssen Krupp neemt de zonnepanelen deze zomer in gebruik.

ThyssenKrupp Materials Nederland

Het bedrijf heeft voor dunnefilmzonnepanelen van Solar Frontier gekozen. De opwektechniek geeft volgens Thyssen Krupp Materials een hoge en gelijkmatige opbrengst en is minder gevoelig voor schaduw of een ongunstige oriëntatie dan traditionele zonnepanelen. Bovendien zijn ze esthetischer, meldt het bedrijf.

KiesZon levert zonnestroomprojecten aan bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeenten en verzorgt alle financiële, juridische, economische, technische en procesmatige aspecten. Ikaros Solar, een toonaangevende zonnestroomontwikkelaar uit België, realiseert het project voor ThyssenKrupp Materials Nederland.

Groene stroom

Na ingebruikname wekt ThyssenKrupp Materials Nederland het grootste deel van zijn elektriciteitsbehoefte op met zonnepanelen. Voor het andere deel kiest het bedrijf voor 100 procent groene stroom.

ThyssenKrupp Materials Nederland bedient de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zes verkooppunten in Nederland en beschikt over een totaal magazijnoppervlak van 64.000 vierkante meter. ThyssenKrupp Materials Nederland is onderdeel van ThyssenKrupp AG, dat meerdere productiefaciliteiten van staal, RVS en aluminium wereldwijd heeft en gevestigd is in ongeveer 70 landen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ThyssenKrupp Materials Nederland | foto: ThyssenKrupp Materials Nederland

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie