Bruynzeel Storage koopt geen verlichting maar licht Philips

Bruynzeel

16-06-2015 09:00 | Door: Erik Verheggen

De productielocatie van Bruynzeel Storage Systems in Panningen bespaart tot 73 procent op zijn energieconsumptie voor verlichting met LED-verlichting

Het bedrijf is met Philips een samenwerking aangegaan voor circulaire verlichting van de negen hallen tellende productiefaciliteit in Panningen. 

De professionele binnenverlichting van Philips is ontwikkeld op basis van de circulaire economie en wordt de komende jaren voor een vast bedrag door Bruynzeel ingekocht. Philips blijft eigenaar van de armaturen en lampen en Bruynzeel wordt de gebruiker ervan.

"Bruynzeel neemt niet langer producten af die licht geven, maar alleen het licht zelf"

Hiermee is niet alleen het product circulair, maar vooral het business model. De verantwoordelijkheid voor beheer, onderhoud en innovatie ligt bij Philips. Door innovatieve technologie toe te passen kan Bruynzeel tot 73 procent op de totale energieconsumptie besparen, terwijl de overstap kostenneutraal is. Grondstoffen worden behouden door maximaal hergebruik van materiaal. 

Volgens Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems, zit de circulaire economie in de genen van zijn bedrijf. “Van de opzet van onze ontwerpen tot het aanbrengen van poedercoatings, in alles kijken we hoe het beter, pragmatischer en vooral minder kan. Om hierin écht meters te maken, zoeken we actief naar partners die dezelfde circulaire visie uitdragen en heel belangrijk: ernaar handelen.”

rondleiding Bruynzeel

Light-as-a-service

Philips is naar eigen zeggen op het spoor gezet van circulaire verlichting door architect Thomas Rau. Een bedrijf neemt geen producten meer af, maar diensten. Light-as-a-service. Naar aanleiding van deze ontwikkeling heeft Thomas Rau een afzonderlijke unit opgezet, Turntoo , om dit model te promoten en te ondersteunen. Sindsdien werken Philips en Turntoo nauw samen in de verdere ontwikkeling van circulaire economische product-servicecombinaties. Eerder al nam Schiphol voor zijn nieuwe terminal licht af als een dienst van philips.

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “Circulair Lightingverandert niet alleen onze lichtconsumptie, maar breekt ook met een oude manier van zaken doen. Bruynzeel neemt niet langer producten af die licht geven, maar alleen het licht zelf.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Philips | Foto's: Philips

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie