Avantium werkt aan grote bioplasticfabriek in Frankrijk

Suikerbieten

17-06-2015 12:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse biotechbedrijf Avantium heeft een exclusief partnerschap gesloten met de Franse suikerproducent Tereos. De bedrijven willen op industriële schaal bioplastics produceren op het terrein van Tereos.

Bij de presentatie van de jaarcijfers heeft het Franse Tereos aangekondigd een exclusieve samenwerking te beginnen met Avantium. De bedrijven onderzoeken mogelijkheden om samen grootschalig bioplastics te produceren.

Avantium en Tereos hebben een bestaande productielocatie van Tereos op het oog voor de nieuwe fabriek. Die zou kunnen komen op het terrein van Tereos bij de Franse plaats Lillebonne, dicht bij de kustplaats Le Havre. Hier produceert de Franse suikergigant nu al bio-ethanol.

Doorbraak bioplastics

Tereos behoort tot de drie grootste suikerproducenten ter wereld en is vooral actief in Frankrijk en Brazilië. Het bedrijf heeft ook grote activiteiten in de productie van bio-ethanol.

Avantium is een spin-off van Shell en maakt PEF-plastic uit biomassa. Het bedrijf sloot eerder al samenwerkingen met onder andere Coca-Cola en Danone.

In het afgelopen half jaar heeft Avantium tientallen miljoenen opgehaald voor de opschaling van de PEF-productie. Waar de industriële productie van Avantium gaat plaatsvinden bleef tot nu toe onduidelijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Tereos, Labiotech.eu | Foto: Lars Plougmann, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie