Lamborghini claimt CO2-neutrale productie

lamborghini

09-07-2015 07:55 | Door: Erik Verheggen

De auto’s van Lamborghini zijn verre van CO2-neutraal, maar de fabriek en het hoofdkantoor zijn dat nu wel. Het bedrijf heeft een zogenoemde trigeneratie-installatie in gebruik genomen.

De installatie voor warmtekrachtkoppeling produceert alle elektriciteit, warmte en koeling die de fabriek en de kantoren van de Italiaanse autobouwer nodig hebben. Het bedrijf heeft zich voor de CO2-neutrale status laten certificeren door adviesbureau DNV GL.

De gasmotor van Lamborghini heeft een vermogen van 1,2 megawatt en bespaart volgens Lamborghini 820 ton CO2 per jaar. In 2017 verwacht Lamborghini voor zijn warmtekrachtkoppeling over te stappen op biogas, wat een besparing van nog eens 5.600 ton CO2 per jaar oplevert.

De installatie is volgens CEO Stephan Winkelmann onderdeel van de plannen van Lamborghini voor duurzame groei. Het bedrijf probeert zijn CO2-voetafdruk met een kwart te verkleinen. In 2012 installeerde Lamborgini al zonnepanelen die de CO2-uitstoot met 1.000 ton per jaar omlaag brachten.

De auto’s van het merk zijn nog niet erg duurzaam te noemen. Wel presenteerde Lamborghini eind vorig jaar het concept van zijn hybride supersportwagen Asterion, die 910 paardenkrachten op het asfalt moet brengen. Deze vierwiel-aangedreven auto is echter nog altijd in ontwikkeling.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BusinessGreen, Edie | Foto: Axion23, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie