Tapijttegelfabrikant is duurzaamste bedrijf ter wereld

Tapijttegelfabrikant is duurzaamste bedrijf ter wereld

23-11-2012 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elk jaar belonen de Green Awards de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. Interface ging  er met de hoofdprijs vandoor.

De Green Awards zijn in 2006 opgezet om een selectie van best practices in duurzaam ondernemen te maken. De organisatie selecteert “[d]uurzame ontwikkelingen die in de behoefte van vandaag voorzien zonder de behoefte van toekomstige generaties te schaden.”

Interface, een internationale tapijttegelfabrikant met wortels in Scherpenzeel, liet de Spaanse windmolenmaker Iberdrola en het Japanse Hitachi achter zich in de categorie ‘grote bedrijven’. Daarnaast kreeg het ook de grand prix: de hoogste categorieoverstijgende trofee.

Geen windeieren

De jury beloonde de aanpak van Interface die in 2020 tot klimaatneutraliteit moet leiden. Sinds 1994 heeft het bedrijf een afvalvermindering gerealiseerd van 88 procent, een waterbesparing van 32 procent en een CO2-reductie van eveneens 32 procent.

Lindsey Parnell, CEO van Interface: ‘Het winnen van een International Green Award is een echte eer en een kroon op de inzet en het harde werk van onze medewerkers.”

Het streven van Interface om klimaatneutraal te worden heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Sinds de invoering van het plan Mission Zero is er $438 mln (€340 mln) bespaard.

“Ik hoop dat onze ervaring andere bedrijven inspireert om hun eigen duurzaamheidsprocessen te versnellen en de vruchten daarvan te plukken,” aldus Parnell.

DuurzaamBedrijfsleven.nl ging al eerder langs bij Interface:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie