Start-up sluit deal met Coca-Cola voor flessen uit CO2

cocacola

22-07-2015 14:35 | Door: Thijs ten Brinck

Coca-Cola gaat samenwerken met het Amerikaanse bedrijf Liquid Light. Beide bedrijven willen plastic colaflessen maken uit het broeikasgas CO2.

De Amerikaanse start-up Liquid Light heeft een chemisch proces ontwikkeld, waarmee het CO2 kan omzetten in ethyleenglycol. Dit is een grondstof die onder andere wordt gebruikt in de productie van frisdrankflessen.

Coca-Cola wil de technologie van Liquid Light inzetten voor de productie van de duurzame PlantBottles, frisdrankflessen die gemaakt zijn uit uitsluitend duurzame of biobased grondstoffen. Met het oog op die ambitie werkt de frisdrankproducent ook samen met het Nederlandse biochemiebedrijf Avantium.

Ook de Amerikaanse start-up Newlight Technologies ontwikkelde een proces om plastic direct uit CO2 te maken. Newlight werkt onder andere samen met computerproducent Dell.

Bekijk een pitch van Emily Cole, mede-oprichter van Liquid Light, op een bijeenkomst van het MIT.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Liquid Light | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie