Universiteit Maastricht kweekt experts voor biobased economy

studie

30-07-2015 07:06 | Door: Thijs ten Brinck

De Universiteit Maastricht (UM) lanceert komend collegejaar de nieuwe masteropleiding Biobased Materials. Studenten specialiseren zich binnen de opleiding in bio-grondstoffen.

De studenten die beginnen aan de nieuwe tweejarige master van de UM doen dat niet in Maastricht maar in Sittard-Geleen. De colleges vinden plaats op de Chemelot Campus, waar veel chemiebedrijven al werken of experimenteren met biologische grondstoffen.

De multidisciplinaire opleiding combineert expertise uit de biologie met kennis uit de scheikunde en procestechnologie. Masterstudenten zijn voor een groot deel vrij om vakken te kiezen en zich te specialiseren in verschillende aspecten van de biomateriaalwetenschap.

Brightlands Chemelot Campus

Partners uit de bio-industrie, veelal gevestigd op de Chemelot Campus, ondersteunen de opleiding met het beschikbaar stellen van laboratoria en werknemers. Ook zullen de bedrijven betrokken zijn bij studieprojecten dragen ze biobased cases aan.

De nieuwe masteropleiding van de Universiteit Maastricht is recent door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) goedgekeurd en kan in september 2015 van start. In het eerste jaar zal een beperkt aantal studenten aan de tweejarige Engelstalige master beginnen. Op termijn verwacht de UM jaarlijks zo’n 25 studenten uit binnen- en buitenland aan te trekken met de nieuwe master.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Universiteit Maastricht | Foto: Thomas Xu, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie