Siemens steekt € 200 mln in fabriek voor mega-windmolens

siemens

05-08-2015 19:23 | Door: Thijs ten Brinck

Techconcern Siemens investeert € 200 mln in een fabriek bij de Duitse stad Cuxhaven. Siemens gaat hier de turbinehuizen voor offshore windturbines met een vermogen van 7 megawatt assembleren.

In Cuxhaven gaat Siemens de turbinehuizen, ofwel nacelles, bouwen en voorzien van de zware generatoren die de draaibeweging van de windturbine in elektriciteit omzetten. In 2017 biedt de fabriek werk aan ongeveer 1.000 mensen.

“We investeren waar we groeikansen zien”, zegt Markus Tacke, CEO van de winddivisie van Siemens. “Duitsland en Noord-Europa zijn dynamische groeimarkten voor ons."

Siemens levert turbines aan verschillende grote windprojecten in de Noordzee. Boven Groningen is op dit moment het Gemini windpark in aanbouw en iets oostelijker werken onder meer VolkerWessels, Boskalis en Siemens aan het Veja Mate windpark.

Offshore windenergie

De nieuwe fabriek van Siemens komt direct in de haven, op een terrein van ongeveer 24 voetbalvelden groot. De afgebouwde nacelles kunnen direct vanuit de fabriek op transportschepen geladen worden.  

Siemens kondigde eerder aan ook in de haven van het Britse Hull een fabriek te bouwen voor windenergie. Op deze locatie gaat de windmolenbouwer turbinebladen maken. Ook deze fabriek, die ongeveer € 450 mln kost, komt in 2017 in bedrijf.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Siemens | Foto: Siemens

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie