Miele produceert in een jaar 8 procent zuiniger

wasmachine

07-08-2015 14:50 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse witgoedproducent Miele heeft in de periode 2013-2014 8,1 procent minder energie verbruikt dan in het jaar ervoor. Ook zijn de wasmachines en koelkasten die het bedrijf maakt steeds energiezuiniger.

Dankzij verbeteringen op de productielocaties en een nieuw energiezuinig hoofdkantoor heeft Miele in één jaar tijd 8,1 procent bespaard op zijn energieverbruik. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn duurzaamheidsrapport 2015.

In dezelfde periode steeg de omzet licht, van € 3,15 mrd naar € 3,22 mrd. Per ton geproduceerde producten daalde het energieverbruik van 1.415 naar 1.275 kilowattuur.

Zuinig witgoed

Miele bespaart niet alleen energie in zijn eigen productieketen maar ook bij de klanten thuis. De Duitse witgoedgigant levert überhaupt geen wasmachines, vaatwassers en koelkasten meer met een energielabel lager dan A.

Van alle wasmachines die Miele afgelopen jaar produceerde, droeg 63 procent het groenste energielabel A+++. De wasmachines die Miele vorig jaar leverde, verbruiken gemiddeld nog maar net iets meer dan de helft van de energie per wasbeurt dan in 2000. De machines zijn volgens Miele getest om 20 jaar mee te gaan. Ook op het vlak van grondstofverbruik scoort Miele daarmee goed.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Miele | Foto: Jumbero, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijflseven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie