Corbion sluit joint venture voor innovatieve bio-medicijnen

pillen

10-08-2015 12:11 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse biochemie- en voedingsconcern Corbion gaat met het Franse biotechbedrijf Medincell een samenwerking aan voor de productie van biopolymeren voor gecontroleerde medicijnafgifte.

Medincell en Corbion hebben samen het bedrijf CM Biomaterials opgericht en zijn beiden voor 50 procent eigenaar. Binnen de joint venture is Corbion verantwoordelijk voor de levering van bioplastics op basis van polymelkzuur (PLA). Medincell regelt de ontwikkeling en licenties van de vernieuwende medicijnen.

“Corbion en Medincell werken al sinds 2010 samen aan de optimalisatie van medicijnafgifte”, zegt Marco Bootz van Corbion. “Dit heeft geresulteerd in de oprichting van CM Biomaterials, waarmee we onze positie in de wereld van medische biomaterialen verder versterken.”

Medicijndosering

Medincell heeft een technologie ontwikkeld waarmee het de werkzame stoffen in medicijnen gefaseerd af kan geven in het lichaam. Dankzij de biologisch afbreekbare omhulling hoeft een patiënt nog maar één pil per dag, week of zelfs maand te slikken.

Dat maakt het voor een patiënt eenvoudiger om een behandeling vol te houden, en scheelt voor de producenten productie- en transportkosten.

Corbion zal het biobased materiaal produceren in zijn fabrieken in de Verenigde Staten en Nederland. Medincell heeft productie- en ontwikkellocaties in Frankrijk en de Verengide Staten. De joint venture CM Biomaterials wordt gevestigd in Nederland.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Medincell, Corbion | Foto: Jamie, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie