Carbon3D haalt $ 100 mln op voor terminator-3D-printer

terminator

21-08-2015 07:02 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Carbon3D heeft $ 100 mln aan durfkapitaal opgehaald voor de ontwikkeling van zijn revolutionair snelle 3D-printer. Google heeft de investeringsronde geleid.

Carbon3D heeft een 3D-printer ontwikkeld die tot wel 100 keer sneller print dan conventionele modellen. Google steekt samen met een groep investeerders $ 100 mln in het bedrijf, maakt Carbon3D bekend.

"Google heeft grote ambities", zegt Joseph DeSimone, CEO van Carbon3D, bij Fortune. "Ze doen veel met hardware en prototypes. Het is heel mooi dat wij hen daar in kunnen ondersteunen."

DeSimone zegt in Fortune dat de printers zelflerend zijn. Slimme algoritmes verbeteren het printproces gedurende het gebruik, net zoals de zoekalgoritmes van Google steeds accuratere resultaten opleveren naarmate meer mensen gebruik maken van de dienst.

Samenwerkingen

DeSimone en zijn medeoprichters werden voor de techniek achter de printer geïnspireerd door een oude Terminatorfilm. Inmiddels werkt de start-up samen met de decorproductent van de nieuwste Terminatorfilm. Ook autofabrikant Ford maakt al gebruik van de 3D-printer

"We leveren nog enkele tientallen prototypes uit voor het einde van dit jaar", zegt DeSimone op de site Recode. "Begin volgend jaar moet onze printer algemeen beschikbaar zijn."

Eerder ontving Carbon3D al een investering van softwarebedrijf Autodesk. Volgens Fortune heeft de start-up tot nu toe in totaal $ 141 mln aan durfkapitaal verworven. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Recode, Fortune, Tweakers | Foto: Dick Thomas Johnson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie