Vlaamse 3D-printers maken autostoelen Toyota lichter

auto

21-09-2015 07:05 | Door: Thijs ten Brinck

De Japanse autobouwer Toyota heeft 3D-printbedrijf Materialise ingeschakeld om een lichte autostoel te maken. Het concept is volgens de bedrijven lichter en comfortabeler dan conventionele stoelen.

Materialise uit het Vlaamse Leuven heeft Toyota geholpen een autostoel te ontwerpen die 72 procent lichter is dan een gewone autostoel. Per stoel scheelt dat 18 kilo.

Met slimme software en 3D-printers hebben de samenwerkingspartners de stoel zo ontworpen dat hij sterk en ondersteunend is waar de veiligheid dat vereist, en nauwelijks materiaal bevat op plaatsen waar dat niet nodig is.

Het heeft een comfortabele stoel opgeleverd die brandstof bespaart en veel frisse lucht doorlaat.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Materialise | Foto: Kārlis Dambrāns, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie