ECN aan de slag met zonnepanelentester van Delftse start-up

testmachine

22-09-2015 10:01 | Door: Thijs ten Brinck

Hightech-bedrijf Eternal Sun heeft voor Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) testapparatuur geleverd die het rendement van zonnepanelen nauwkeurig test.

Eternal Sun maakt testapparatuur met felle lampen, die het spectrum en de intensiteit van zonlicht accuraat nabootsen. Met de nieuwe laboratoriumopstelling kan ECN zwakke schakels, hotspots, in zonnepanelen herkennen.

“De hot-spot test is een zeer complexe test om uit te voeren”, zegt Stefan Roest, financieel directeur van Eternal Sun. “Het was een uitdaging om apparatuur te ontwerpen die voldoet aan de certificeringseisen.”

Gecertificeerde zonnepanelen

Eternal Sun is naar eigen zeggen een van de vijf bedrijven wereldwijd die in staat zijn om het zonlicht op een betrouwbare manier voor 98 na te bootsen. In de testapparatuur van het bedrijf zijn verder ook klimaatcondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid versneld te simuleren.

Fabrikanten van zonnepanelen, onderzoeksinstituten en certificeringsinstanties van over de hele wereld maken gebruik van de apparatuur van Eternal Sun. In december 2014 stak de Belgische investeringsmaatschappij Vermec € 2 mln in de Delftse start-up.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Eternal Sun | Foto Eternal Sun

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie