Franse zetmeelproducent over op aardwarmte

elzas

25-09-2015 10:18 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse biobedrijf Roquette Frères slaat een 3.000 kilometer diepe put in de bodem van de Franse Elsas. Hieruit gaat de zetmeelproducent 24 megawatt warmte op wekken voor zijn fabriek.

Roquette verwerkt aardappels, erwten, mais en andere granen tot producten voor de voedingsindustrie, cosmetica, chemie en papierindustrie. In het Franse Benheim, nabij Straatsburg, gaat het zijn biorafinaderij verwarmen met aardwarmte.

Die duurzame warmte komt uit een 3 kilometer diepe put, 15 kilometer verderop in Rittershofen. Met de geothermische energie wekt Roquette 24 megawatt van de in totaal 90 megawatt die de fabriek nodig heeft op. Dat scheelt het bedrijf jaarlijks 39.000 ton CO2-uitstoot.

De installatie komt als alles volgens planning verloopt in de lente van 2016 in bedrijf. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Roquette, ThinkGeoEnergy | Foto: Michael Camilleri, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie