DSM volgt KPN en Unilever op weg naar volledig hernieuwbaar

dsm

28-09-2015 15:47 | Door: Thijs ten Brinck

Het chemiebedrijf DSM heeft publiekelijk aangekondigd met al zijn activiteiten voor 100 procent op duurzame energie over te schakelen. In 2025 is al de helft van het elektriciteitsverbruik duurzaam.

Het Nederlandse chemieconcern sluit zich aan bij de RE100-campagne van The Climate Group en het Carbon Disclosure Project (CDP). Onder meer KPN, Unilever en Philips gingen DSM voor. Uit het buitenland zijn bedrijven als Ikea, Procter & Gamble, Goldman Sachs, H&M en Nike aangesloten.

“Naast dat we producten ontwikkelen en verkopen die bijdragen aan een economie met een lage CO2-impact voelen we ons ook verantwoordelijk voor het reduceren van de impact van onze eigen activiteiten”, zegt Fokko Wientjes, vicepresident Corporate Sustainability bij DSM. “Energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen zijn daarbij de belangrijkste prioriteiten.”

Het RE100-initiatief stelt geen harde deadline aan de transformatie naar duurzame energie. Als eerste tussendoel heeft DSM toegezegd in 2025 de helft van zijn elektriciteitsverbruik op te wekken of in te kopen uit duurzame bronnen. Zakenbank Goldman Sachs heeft toegezegd al in 2020 volledig over te zijn op duurzame energie. De sportkledingproducent Nike zet in op 2025.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Climate Group | Foto: Koninklijke DSM N.V, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie